Het Lichthuis in de schijnwerpers

In de weekendavonduren is psychische hulp vaak alleen beschikbaar in een noodsituatie. Om het niet zover te laten komen, is er in Amsterdam Het Lichthuis: een plek om even op adem te komen, zonder behandeling of programma.

Het Lichthuis Amsterdam is een nieuwe voorziening voor Amsterdammers in een kwetsbare positie en heeft als doel om ondersteuning in het weekend in de avonduren te bieden en daarmee bij te dragen aan het voorkomen van crisis. Medewerkers van Het Lichthuis willen al lerende bouwen aan de voorziening, samen met diegenen die ervan gebruik maken.

In dit onderzoek stonden de ervaringen en percepties van bezoekers en medewerkers over de waarde en werkwijze van Het Lichthuis centraal. De waarde van Het Lichthuis was meerledig en is uiteen gerafeld in Directe uitkomsten (dat is de opbrengst voor de bezoekers op de avond zelf, of kort erna), Indirecte uitkomsten (dat zijn opbrengsten voor bezoekers op de langere termijn) en Maatschappelijke uitkomsten (dat zijn de mogelijke opbrengsten van Het Lichthuis voor onze samenleving). En natuurlijk is ook de staf aan het woord geweest.

Benieuwd geworden? Hier kunt u het rapport lezen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *