In memoriam: Xander van der Drift

In memoriam 

Xander van der Drift

 11 december 1965 – 8 mei 2024

We hebben Xander vorig jaar leren kennen bij de start van ons onderzoek naar de opvang en bejegening van mensen met psychische kwetsbaarheid. Hij heeft met zijn openheid en ervaringswijsheid een zeer belangrijke en waardevolle bijdrage geleverd aan dit onderzoek. Xander kon op indrukwekkende manier en met veel nuance over de GGZ praten. Hij was een mooi mens, heel fijn om mee samen te werken. We zijn dankbaar voor zijn waardevolle inbreng.

Xander had een missie: hij wilde een lans breken voor alle mensen die trauma’s hadden opgelopen of het minder getroffen hadden in het leven. Deze mensen verdienden volgens hem meer begrip, respect en een liefdevollere bejegening. In dialoogsessies met cliënten en professionals kon hij zijn boodschap op indrukwekkende manier helder en poëtisch overbrengen. Hij kon zijn ervaringen en observaties heel goed onder woorden brengen. Een woordkunstenaar, die ook prachtige gedichten schreef, scherp en soms met humor, gebundeld in het boek ‘Ontsnappingspoging en ander gedichten’ (tobivroegh.nl).

Xander is 8 mei overleden middels euthanasie. We zullen hem nooit vergeten, we zullen hem missen en zijn boodschap blijven verspreiden.

Lichtflits
Dat moment in de morgenzon
alsof donker nooit had bestaan,
geen geschiedenis kende.

Eeuwig geluk voor even.


Mocht dit bericht iets bij je losmaken en wil je erover praten, dan kun je contact op nemen met Dorine van Lennep via de telefoon (06 20307855) of mail (d.vanlennep@clientenbelangamsterdam.nl).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *