Strandeiland: co-creëren met lego

Participatief ontwikkelen of co-creatie met burgers is voor velen nog een onbekende manier van werken. Om hier vorm aan te geven wil de werkgroep Niemand is een eiland in de ontwikkeling van Strandeiland concrete handvatten ontwikkelen om de participatieve manier van werken verder eigen te maken. Wij ondersteunen hierbij het leerproces.

De werkgroep Niemand is een eiland is onderdeel van de coalitie Groei van de stad. De coalitie geeft stadsmakers bouwstenen mee om nu en in de toekomst invulling te geven aan de inrichting van het woon- en zorglandschap. Er komen wijken waar we wonen, welzijn en zorg combineren, en een vangnet voor de meest kwetsbaren. De werkgroep Niemand is een eiland wil dat burgers en hun initiatieven als gelijkwaardige partners worden meegenomen in het ontwikkelen van Strandeiland.

In dit onderzoek focussen wij ons op het verder vormgeven van de bouwsteen Co-creatie, het betrekken van bewoners en ervaringsdeskundigen. We begonnen met het organiseren van een lego-sessie om het vage begrip ‘co-creatie’ zichtbaar en tastbaar te maken. Met lego maakte een ieder eerst een eigen ontwerp van co-creatie en bracht dat daarna samen in een shared model. Dat leverde veel creatieve bouwwerken op.

Co-creatie is…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *