MAAT-IFEST: pleidooi voor maatwerk in coronatijden

Het delen en onderzoeken van persoonlijke ervaringskennis in een co-onderzoek met anderen in een soortgelijke situatie helpt bij het doorkomen en de verwerking van moeizame periodes, zoals een pandemie.

Het maakt dat je het gevoel hebt dat je ertoe doet, het leidt af, en het relativeert. Je krijgt andere perspectieven, duidt hierdoor je eigen verhaal, en maakt ook mogelijk dat je bijdraagt aan een groter geheel. Je doet ertoe, in een tijd die lastig is. Het delen en luisteren in een leerkring van ervaringen, en hiermee komen tot een lijst met aanbevelingen geeft voldoening. Zeker als deze vervolgens worden besproken met mensen die hier wat mee moeten!

Ons pleidooi
Dit is ons MAAT-IFEST. Hierin doen we een pleidooi voor MAATwerk, MAATjes, passende MAATregelen en creativiteit, en delen we onze ervaringen. De kern:

Juíst mensen in kwetsbaarheid zijn gebaat bij maatwerk in deze tijd, doordat naast Corona, hun situatie nog gewoon doorspeelt en de continuering van ondersteuning van groot belang is. Voor een volgende crisis zijn vijf lessen met tips uit eigen ervaring geformuleerd:

  • Blijven meedoen
  • Gehoord en gezien voelen
  • Zorg en ondersteuning samen vormgeven
  • Begrijpen wat je mogelijkheden zijn
  • Blijf creatief met digitale middelen
  • Toekomst: doe het samen met ons

Lees alvast ervaringen in de Coronatijd van co-onderzoekers op de Verhalenbank.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Er is gekozen voor een plenaire presentatie van het MAATI-FEST, een product als uitkomst van een participatief actieonderzoek in Coronatijden. aan de hand van ervaringsverhalen en de geformuleerde tips, om vervolgens in kleine groepjes met […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *