Zoek contact met mensen

Ik heb er eigenlijk met niemand over gesproken dat ik het moeilijk had. Je gaat er nu vanuit: alles is dicht, je moet jezelf zien te rooien. Ik dacht mijn huisarts die heeft het veel te druk nu dus laat maar zitten. Ik had ook een nieuw huisarts en die ken ik nog niet zo goed. Het ging al een tijdje goed met me. Ik had daarom ook nog geen vervanging gezocht voor mijn psychiater die was overleden en nog geen kennis gemaakt met mijn nieuwe huisarts.

Als ik een vertrouwenspersoon had gehad, een hulpverlener, dan had ik daar misschien wel contact mee gezocht. Mijn oude huisarts had ik wel opgezocht voor hulp. Maar mijn nieuwe huisarts ga ik ook niet mee lastig vallen in zo’n periode. Misschien dat andere mensen met vrienden praten maar ik kan het er heel moeilijk over hebben. Het zou misschien helpen als een huisarts juist in zo’n periode uitnodigend is van kom wel of bel wel voor dit soort dingen. Van mijn dierenarts kreeg ik meteen verschillende berichten van wat wel en niet meer kon. Dat werkte heel erg goed.

Ook ging ik voor de Corona geregeld naar de fysio. Dat viel ook opeens weg. Ik ben niet meer gegaan. Omdat je niet weet hoelang het gaat duren, denk je steeds: ‘het kan wel een weekje wachten’ en op een gegeven moment ben je drie maanden verder en denk je: ‘nu kan het echt niet meer wachten’ en ben je te laat omdat je dan niet meer kan lopen. Het is iets heel geks wat je overkomt. Je kan niet vooruitkijken wanneer het klaar is.

Een volgende periode zou ik daar wel alerter op zijn en in ieder geval vragen naar wat er wel mogelijk is. Dan hoeft het ook nog niet eens te kunnen, maar dan weet je dat gewoon. Nu heb ik het ook gewoon gelaten voor wat het was. Mijn tip zou zijn naar hulpverleners ben proactief en geef naar je clienten ook aan wat er wel nog kan. Zoek contact met mensen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *