Helpen in Coronatijd

Wat werkt?
Ik ben druk voedselpakketten aan het delen. Via mijn garage. Een eigen actie opgezet. Ik ben gewoon naar de winkels gestapt hier in het winkelcentrum bij de Plus en bij Lidl. Met een buurman, een andere leefbaarheidsambassadeur van de woningbouw. En we zijn gewoon op stap gegaan om donaties te vragen voor mensen die het echt moeilijk hebben. Ik heb nu op mijn lijst heb ik 40 gezinnen. Ik ben via de Kerk gesponsord en de woningbouw gaat meewerken met ons. We hebben vandaag afspraak bij Plus. Elke week maken we voedselpakketten. Die moet ik met ons team sorteren en dan zet ik op die groepsapp: op deze tijd kunnen ze de pakketten ophalen.

Dit is los van de voedselbank. Sommige gezinnen zitten net boven de voedselbank grens, en dan vallen ze met alles buiten de boot. Wij hebben doordat we in de buurt lopen veel contact met mensen die het lastig hebben. We hebben nog niet geflyerd. Het is gewoon via via dat wij 40 gezinnen hebben. Voor, om pakketten te delen.

Kinderen uit huis
Mijn kinderen zijn gevlucht [lach]. Naar mijn moeder gegaan. Die kleine was eerst een week daar, en toen kwam die grote. Ik vond het saai. Dus ik heb ze nu teruggeroepen. Ze komen nu maandag weer terug.

Leenlaptop van school
Mijn dochter heeft gisteren een laptop gehaald, een leenlaptop van school. Mijn grootste dochter had een laptop, en dat was echt steeds ruzie. Want die grote gebruikt dat voor de school en zij heeft ook toetsen enzo. En die grote wilde die laptop niet aan de kleine geven, want zij is bang dat zij alles gaat wissen. Dus toen heb ik school gebeld of ze een laptop te leen is, en toen heb ik dat gisteren gekregen.

Kerkdiensten online
Ja, ja. Dus daarom, dit is de 2e keer dat ik ja zoom via telefoon doe. Dat is fijn.

Bezig zijn geeft afleiding
Ik heb het druk. Er komen steeds nieuwe gezinnen bij. Ik heb 50 gezinnen nu. Ik heb via de woningbouw contact, en nu ondersteunt Campina ons, en de Plus, de Turk, winkel hier. Dus zo.. Deze week wordt het 60. Veel mensen komen echt in problemen met de corona. Veel zijn hun banen kwijtgeraakt. En voedselbanken nemen geen nieuwe mensen meer erbij. Dan kloppen ze bij mij aan. We hebben nu 3 plekken waar die voedsel wordt uitgedeeld. In totaal 148 personen die ik pakketten uitdeel. Eén gezin heeft 8 kinderen, 2 katten. En iemand had 4 honden.

Lekkere afleiding. Anders zat ik thuis, ik weet niet hoe dat zou gaan.

Verjaardag met buren op straat
Mijn dochter was jarig vorige week. De buren hadden op straat gevierd. Dus ze kwamen met gebak en muziek op straat. En de buren van boven kwamen naar beneden, dus dat was leuk voor haar. Maar verder hebben we gewoon met z’n vieren gedaan. Het was wel heel anders. Want ze was 15 geworden.

Wandeling
Ik ga één keer per week wel met mijn man naar buiten. Dan lopen we een uur, van hier naar grote winkelcentrum en terug. Of van hier naar de kerk. Hij komt niet meer allen buiten. Alleen één keer per week gaan we lange route maken.

Wat gaat minder?

Teveel op elkaar
Thuis met het gezin. De ene dag is hij gestrest, andere dag is die andere gestrest. Als die ene goed gaat, gaat die ander niet goed. Zijn gangetje….

Uitstel rijbewijs goedkeuring
Ik moet ook gekeurd worden voor mij rijbewijs, maar alles is hier dicht. Alle ziekenhuizen, oogartsen, diabetes. Dus ik moet wachten. Dat is wel vervelend dat ik geen auto kan rijden. En als ik de auto kan kort rijden, dan had ik meer… Maar nu is de auto voor de deur en andere mensen moeten mij helpen om boodschappen te halen en zo.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *