Onderzoek: discriminatie vanwege een beperking
Voel jij je weleens gediscrimineerd omdat je een beperking hebt en wil je hier iets aan doen? Of ben jij al actief bezig met het tegengaan van dit soort discriminatie?
Dan zoeken wij jou!
Wij horen graag jouw ervaringen om samen te kijken hoe we de beweging tegen discriminatie op basis van een beperking in Amsterdam sterker kunnen maken.
Help jij mee?
Voor vragen of aanmelden kun je contact opnemen met:
Pauline Willems: p.willems@clientenbelangamsterdam.nl
Mireille Koomen: m.koomen@clientenbelangamsterdam.nl
Deze oproep is voor een project van het Centrum voor Clientervaringen naar discriminatie vanwege een beperking in opdracht van de gemeente Amsterdam. Wij willen, samen met Amsterdammers met een beperking, inzicht krijgen in wat discriminatie betekent voor hen. Vervolgens onderzoeken we, met elkaar, wat dit betekent voor hoe de gemeente bezig is met het bestrijden van discriminatie van Amsterdammers met een beperking. Welke maatregelen sluiten aan bij de manier waarop Amsterdammers discriminatie ervaren? En welke niet? Wat moet worden bijgesteld? Het project ronden we af met een aantal mooie producten, waar de gemeente mee aan de slag kan.
Beste Lezer,
Als voorzitter van het Stedelijk Netwerk ambtenaren met een beperking van de gemeente Amsterdam ben ik betrokken bij het onderwerp discriminatie.
Ik wil graag met jullie in contact komen om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en hoe we elkaar hierin kunnen versterken.
Ik hoor graag van u.
Met vriendelijke groet,
Remco van Lom
[redacted]
Voor minder valide mensen, die bijvoorbeeld nog wel kunnen fietsen maar minder goed lopen, is er weinig aandacht.
OV: te ver lopen, te vaak overstappen, weinig of geen bankjes op de haltes, in de Metro zijn de bankjes heel ver van de lift en ook te weinig.
Fietsenstallingen in Amsterdam zijn vooral ontoegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn en veel te ver bij winkels en stations vandaan. Er zijn geen alternatieven, als je toch je fiets buiten zet, loop je de kans om een boete te krijgen. Eigenlijk moeten er dus plaatjes voor op de fiets komen, waarop duidelijk is dat het om iemand gaat die niet te ver kan lopen.
AOV is geen goed alternatief; te lang wachten, te laat of te vroeg op je bestemming, te lang in de bus zitten terwijl je al een beperking hebt.