Save the date: bijeenkomst validisme 11 oktober

Zet alvast vrijdagavond 11 oktober 2024 in de agenda’s!
Op deze avond is er een interactieve bijeenkomst over validisme in Pakhuis de Zwijger.
Er zal een korte presentatie zijn van de uitkomsten van een recent onderzoek naar validisme.
Wethouder Touria Meliani (Inclusie en Antidiscriminatiebeleid) zal de bijeenkomst openen.

Aanleiding voor de bijeenkomst:
Dit jaar heeft Centrum voor Cliëntervaringen in opdracht van de gemeente Amsterdam een actie-onderzoek uitgevoerd naar het ervaren validisme (discriminatie van mensen vanwege een beperking) in Amsterdam. Het onderzoek is afgerond en binnenkort worden de resultaten van het onderzoek gepubliceerd.

De gemeente is al aan de slag gegaan met het uitwerken van de twee belangrijkste aanbevelingen hieruit:

  • Meer bewustwording over validisme: het vergroten van bewustzijn en kennis over validisme en de impact ervan op individuen en de samenleving.
  • Tot een groep komen voor een gezamenlijke strijd: het bevorderen van een gemeenschappelijke identiteit, trots en groepsgevoel versterken de gezamenlijke strijd vóór emancipatie en tegen discriminatie.

Omdat de gemeente zich hierbij wil laten leiden door de ervaringen en kennis van Amsterdammers met een beperking willen wij graag met een panel van lokale ervaringsdeskundigen en met het publiek in gesprek gaan over de uitvoering van deze aanbevelingen.

Hiervoor organiseren gemeente Amsterdam en het Centrum voor Cliëntervaringen een interactieve bijeenkomst tijdens de Week van de Toegankelijkheid (7-12 oktober) op vrijdagavond 11 oktober van 19.00-22.00 in Pakhuis de Zwijger.

Meer informatie over de exacte zaal van het Pakhuis en het programma volgt zo snel mogelijk.Meer informatie over de exacte zaal van het Pakhuis en het programma volgt zo snel mogelijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *